Начало / Общество / Коледарчета наричаха днес за здраве и берекет

Коледарчета наричаха днес за здраве и берекет

В Областната управа днес посрещнаха коледарчета от Начално училище „Христо Ботев”. Много здраве и благоденствие пожела дружината коледари на областния управител и неговите заместници, на всички служители в областната администрация. Таз година малко, догина по много от всичко,  наричаха скъпите гости. Коледарите обиколиха с песен под ритъма на тъпан етажа на областната администрация, защото традицията повелява така да бъдат прогонени лошите сили и новата година да започне на чисто и да донесе само благоденствие.

Домакините се бяха подготвили и под красивата елха за децата имаше подаръци. В ролята на Дядо Коледа влезе областният управител, който благодари на децата за радостта, която са им донесли в днешния ден. На Игнажден в къщата трябва да влезе скъп и добър човек, за да е богата и добра новата година, а какви по-скъпи и добри гости от вас, деца, каза той преди да раздаде торбичките с лакомства на коледарчетата.

Коледари благославяха и в МБАЛ „Св. Панталеймон”


Малчуганите от група „Червена шапчица” на ОДЗ „Яница” , пяха и благославяха за здраве в МБАЛ „Св.Панталеймон – Плевен”. Снегът не уплаши малките коледари и те спазиха традицията да поздравят приятелите си със специално подготвена празнична програма. След коледните наричания за здраве и берекет, малчуганите изпълниха и ритуала сурвакане.  Да раздаде подаръци  на малките артисти в болницата пристигна и Дядо Коледа.  На изпроводяк  децата връчиха  на д-р Елиза Георгиева, малък подарък, изработен специално за нея с коледно пожелание за доброта, хармония, здраве и добронамереност. Д-р Георгиева се присъедини към пожеланията на децата, като поздрави  колеги, приятели и партньори,  както и  семействата им с настъпващото Рождество Христово и Новата 2013 година. „Пожелавам много здраве, лични успехи и нека бъдем по-добри! Гледайте нагоре с вяра! Гледайте напред с надежда, а на хората около вас с обич!”, каза в коледното си пожелание д-р Елиза Георгиева.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...