Начало / Образование / Койнарска гимназия създаде екокът за отдих в двора си

Койнарска гимназия създаде екокът за отдих в двора си

Резултатите от зеления проект на СОУ „Хр. Смирненски” в Койнаре „Училището – нашият зелен рай” бяха отчетени вчера, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. За реализацията на проекта школото получи финансова подкрепа в размер на близо 5000 лв. За по-малко от пет месеца в училището бяха изпълнени редица екологични мероприятия. Видимият резултат от тях беше изцяло подобрения естетически облик на училищния двор, в почистването на който през лятото се включи дори посланикът на Кралство Норвегия. Оформен бе екокът за отдих с красива беседка, в различни зони на училището бяха засадени декоративни храсти, поставени също кошчета за отпадъци и няколко пейки. В рамките на проекта учениците взеха участие и в изследователски екопоход на тема ”Опазване чистотата на река Искър и изворната вода”.

Койнаре 1

Директорът на гимназията Даниела Цоньовска благодари на всички участници в проектните дейности и изрази увереност, че това е ценна крачка към екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата и затвърдяване умения и желания за опазване на околната среда на учениците.

Тази година от всички училища и обединени детски комплекси в страната по тази програма бяха финансирани едва 122 от тях. От кандидатите от червенобрежко в конкурса “Обичам природата и аз участвам” бяха класирани СОУ “Христо Смирненски” в Койнаре, ОУ “Христо Ботев” в село Рупци – за проекта си “Зелено ежедневие” и ОДЗ “Зора” – за проекта “Заедно да превърнем двора на детската градина в екозона за обучение и игри”.

Снимки: пресцентър Община Червен бряг

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...