Акценти
Начало / Политика / Кои са новите общински съветници

Кои са новите общински съветници

Свилен Атанасов от БСП и Ралица Добрева от ПП ГЕРБ са новите общински съветници, които ще влязат в състава на местния парламент в Плевен. За това вече има и решение на Общинската избирателна комисия, каза за infopleven.com Паулина Кирова, началник отдел „Местно самоуправление” в Община Плевен. С избирането на Любомир Петков от БСП и Владислав Николов от ПП ГЕРБ за народни представители в 42-то Народно събрание автоматично се прекратяват и правомощията им като общински съветници. На тяхно място влизат следващите в листата от местните избори.

Проблемът е, че и Николов, и Петков бяха председатели на групите общински съветници от съответните партии. Очаква се днес на Председателския съвет председателят на Общински съвет Дарин Ангелов да информира групите, че трябва да се съберат и да решат кои ще са председателите. Срок за избирането няма.

Ралица Добрева е агроинженер, директор е на Областна дирекция „Земеделие” Плевен. Член е на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Плевен.

На 39 години, семейна с две деца.

Свилен Атанасов е член на Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП Плевен.

Завършил е Аграрния университет в Пловдив, работи в частна фирма. В политическата му биография е записано, че е бил председател на Младежкото обединение в БСП Плевен. Той е на 35 години, не е семеен. Майка му – д-р Чугарска, е бивш общински съветник.

Двамата нови общински съветници ще положат клетва на следващото заседание на Общински съвет на 30 май преди започване на сесията. Остава да се реши обаче къде точно ще седят Свилен Атанасов и Ралица Добрева, за да се активират и съответните пултове за гласуване.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...