Акценти
Начало / Спорт / Злато и бронз за най-малките състезатели на Карате клуб „Спартак-Плевен”

Злато и бронз за най-малките състезатели на Карате клуб „Спартак-Плевен”

С един златен и четири бронзови медала се завърнаха най-малките състезатели на карате клуб „Спартак-Плевен” от ежегодния детски турнир  по карате „Купа Светлина” от календара на Българската шотокан карате федерация, който се проведе тази неделя в София.

Турнирът е единствен по рода си, защото в него участват деца от детски градини – на 4,5,6 и 7 г. и се състезават по облекчени правила, обясни Милена Кирниколова, председател на карате клуб „Спартак Плевен”.

Малките каратисти участват в две състезателните дисциплини – основни техники от карате и състезателна игра за бързина.

Малко по-големите ( 8-11 г.) участват в стандартните дисциплини – ката и кумите. Турнира събра над 100  деца от 11 клуба и детски градини .

Карате клуб „Спартак-Плевен”  излъчи 10 представители, които донесоха 5 медала.

Златен медал при най-малките 4-5 г. момчета спечели за 2-ра поредна година Тихомир Тодоров в дисциплината основни техники. В същата възрастова група и дисциплина неговият съотборник Владислав Христов спечели бронзовия медал. Влади спечели и сребърния медал в дисциплината игри за качества.Двете момчета се пребориха с конкуренцията на 20 състезатели.

Във следващата възрастова група 6-7 г. двамата представители на клуба спечелиха бронзови медали. Това са Иван Джонов-дисциплина основни техники и Цветелин Бенков –дисциплина игри за качества. Двамате се състезаваха в конкуренцията на 13 състезатели.

В силна конкуренция на 22 деца добро участие направиха и 7-годишните състезатели от плевенския клуб – Давид Георгиев- 4 място в игри и 5 място на техники, Ивайло Монов и Валентин Буков -7 място техники. Добро участие записаха и Илиян Цветков и Александър Петков.

При по-големите – 8-9 г. в групата на момичетата Гергана Атанасова се класира пета на ката и кумите.

За състезателите на „Спартак-Плевен” до края на този състезателен сезон предстоят още две участия – Държавната купа по Шотокан на в началото на юни и традиционният ежегоден карате турнир „Купа Плевен”, на който клуба е домакин. Турнирът в Плевен ще се проведе на 9 юни в комплекс „Спартак”  и се очакват гости от сръбски и румънски клубове, съобщи Милена Кирниколова.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...