Акценти
Начало / Общество / Кога да блъфирате в покера, за да спечелите предимство

Кога да блъфирате в покера, за да спечелите предимство

Кога да блъфирате в покера

Блъфирането в покера включва поставяне на залог или повишаване на цената с надеждата, че Вашият опонент ще се откаже в хода на играта. Можете да блъфирате колкото пъти искате, но най-добре е да го правите, когато сте сигурни, че опонентът Ви ще се откаже. Като имате предвид това, ето някои ситуации, в които трябва да блъфирате в покера.

Когато залогът е нисък, блъфирайте

Когато залозите са по-ниски, блъфирането е по-ефективен начин да спечелите играта. Това увеличава вероятността опонентът Ви да пасува, а ако блъфът Ви бъде потвърден, няма да загубите значителна сума пари.

Когато има силни играчи, блъфирайте

Когато се изправите срещу силни покер играчи, трябва да блъфирате, защото е по-вероятно те да имат по-пълни и задълбочени познания за играта от начинаещите, които вероятно ще продължат да залагат на собствената си ръка.Специалистите съветват начинаещите да започват с игра на безплатен покер, за да добият представа как да разпознават силните играчи на масата и да успеят да добият увереност.

За какво да мислите, когато блъфирате

Вашият най-добър приятел е увереността

Когато блъфирате в покера, помислете за имиджа си на масата, защото е по-вероятно блъфовете Ви да успеят, ако опонентите Ви възприемат като сериозен играч. Показването на сила позволява на другите играчи да разберат, че имате сериозни намерения да спечелите.

Вашият опонент ще пасува повече, ако заложите повече

Когато блъфирате, е изключително важно да обмислите размера на залога си, защото залагането на голяма сума е рисковано, особено когато не знаете кога блъфът Ви ще бъде потвърден. Познаването на размера на залога оказва влияние върху поведението на Вашия опонент. Колкото по-голям е залогът Ви, толкова по-вероятно е опонентът Ви да отстъпи.

Следете къде се намирате по отношение на опонентите си

Проучете как опонентите Ви ще реагират на позицията Ви, преди да решите дали да блъфирате. Това е особено полезно, когато опонентът прави първия ход, което Ви позволява да наблюдавате реакцията му.

Има случаи обаче, когато опонентът добре разбира защо хората блъфират, знаейки, че това обикновено става по-късно в хода на играта. В такъв случай, вместо да заемате най-лошата позиция, можете да блъфирате в началото.

Как да разпознаете блъф в покера

Време е да се научите как да разпознавате блъфовете в покера, след като сте разбрали кога Вие да блъфирате в покера. Ето кои са предупредителните знаци, за които трябва да внимавате:

Изглеждат ли напрегнати

Най-добре е да следите опонентите си и да наблюдавате езика на тялото им на покер масата. Считайте, че е признак за блъф, ако играчът изглежда напрегнат и прави допълнителни движения, например масажира врата си.

Следете и за движенията на очите

Ако някога сте се чудили защо толкова много покер играчи носят слънчеви очила, то е, за да не могат опонентите им да виждат движенията на очите им, които могат неволно да разкрият отговорите. Когато играч разглежда чиповете си след получаване на обща карта, това означава, че е готов да заложи. Освен това се счита, че играчът е слаб, ако погледне към флопа, след като той е бил раздаден.

Дали играчът е напрегнат или в екстаз

Лесно е да се разбере дали някой е нервен или развълнуван по поведението му. Подсъзнателните действия да полезни при определянето на това, защото играчите не осъзнават движенията си.

Опитайте се да погледнете противниците си. Те най-вероятно блъфират, ако преглъщат трудно, след като някой заложи, тъй като това показва, че са нервни. Освен това погледнете дали ръцете на играчите не треперят, когато залагат. Въпреки че много хора приемат това за нервност, обикновено това е знак за вълнение, което показва, че имат силна ръка.

Какви са стратегиите за залагане на вашите опоненти?

Наблюдавайте моделите на залагане на опонентите си по време на играта. Ако те поставят голяма купчина покер чипове на масата, те се представят за силни. По този начин можете да избегнете привличането на вниманието на другите играчи, което е обичайно при поставянето на малка купчина чипове.

Как да блъфирате по-ефективно

След като научихте какво е блъфиране, от решаващо значение е да научите някои съвети, които да Ви помогнат да овладеете това покер умение. Ето как да подобрите блъфирането си в играта:

Проучете опонента си

Да знаете срещу кого играете може да Ви даде предимство, защото ще знаете как играе той. Ако опонентът Ви играе покер от известно време, почти сигурно ще знае как да използва блъфирането в своя полза.

Когато играете ръката си, не проявявайте прекалено творчество

Винаги е по-добре да не блъфирате толкова, колкото Ви се иска, защото придържането към правилата на играта увеличава шансовете Ви за напредък.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...