Акценти
Начало / Общество / „Книги за смет“ в Плевен още през април – пригответе се!

„Книги за смет“ в Плевен още през април – пригответе се!

На 23 април пред ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен ще се проведе тази година кампанията „Книги за смет“, съобщават организаторите. Както и на предишните издания, в пунктовете по градовете ще бъдат приемани само пластмасови бутилки от вода, бира, безалкохолни, растителни масла, туби и шишета от козметика, санитарни продукти и перилни препарати, кофички от кисело мляко, пластмасови чаши и тарелки. Всички отпадъци трябва да бъдат изпразнени от съдържание и смачкани, за да заемат по-малко място. Събраните пластмасови изделия ще бъдат подложени на вторично сортиране, след което ще бъдат рециклирани, за да влязат отново в битовия свят.

Кампанията се провежда за четвърта поредна година в няколко града на страната. Тя ще започне на 16 април в София и ще се развие поетапно в различните градове до края на месец май. Тази година към участниците се присъединява Кюстендил, като по традиция кампанията ще се проведе в Бургас, Велико Търново и Плевен, допълват организаторите. Началният час за всички градове е 10:00 часа, а кампанията продължава обикновено до 13 часа, но не чакайте последния час, защото книгите ще бъдат по-ограничени.

Кампанията, в която срещу килограм пластмасови отпадъци можеш да вземеш книга по желание, ще предложи няколко нови заглавия, отпечатани специално за целта – „Макс и Мориц”, „Тайната градина” и „Война на световете”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...