Акценти
Начало / Култура / Книгата на Даниела Табакова „Другата Марлене“ беше представена в Плевен

Книгата на Даниела Табакова „Другата Марлене“ беше представена в Плевен

Плевенската премиера на стихосбирката „Другата Марлене“ на Даниела Табакова се състоя снощи в читалище „Съгласие 1869“. Книгата беше представена от поетесата Маргарита Петкова, която е и неин редактор.

„Драго ми е, че съм тук по един прекрасен повод – книгата на Даниела Табакова“, това бяха първите думи на редакторката по време на представянето на стихосбирката.

„Когато седнете да четете в къщи книгата, сами ще видите, че всяка от вас – жените – ще намери вътре късче от съдбата си, от преживяванията си, а всеки мъж ще види женската гледна точка и ще си разбере грешките или постиженията си. Затова с огромна радост приех да бъда редактор на книгата“, допълни още тя.

Ако вземете книга, ще разберете, че тя представя чувствата, които вълнуват всеки човек – любов и раздяла, полет и приземяване, болка и опиянение. И всеки открива частица от себе си.

„Поезията на Даниела е като кестен, който, като се обели, остава ядката. Но първо трябва да се поубодеш малко, за да стигнеш до същината. Това е най-доброто нещо в поезията. Не всичко да е поднесено наготово. А да те накара малко да се позамислиш“, каза още Маргарита Петкова.

На представянето на книгата присъстваха и издателите Пламен Тотев и Светлана Янчева.

Нели Средкова

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...