Акценти
Начало / Общество / Книгата „История на Сухопътните войски“ представиха днес в гарнизон Плевен

Книгата „История на Сухопътните войски“ представиха днес в гарнизон Плевен

полк. Красимир Атанасов

В рамките на Деня на отворените врати в гарнизон Плевен беше представен първи том на „История на Сухопътните войски“. Изданието беше представено пред военнослужещите от председателя на Асоциацията на Сухопътните войски в Плевен о.з. полк. Красимир Атанасов. Книгата е дело на Военноисторическата комисия, Асоциацията на Сухопътните войски в България и Военна академия „Георги С. Раковски“. Полк. Атанасов сподели, че в изданието се проследява в хронология развитието на Плевенския гарнизон от 10-та пеши дружина до Девета пехотна плевенска дивизия.

Представен беше и първи том на Алманах на Сухопътните войски, който обхваща всички полкове от Българската армия от тяхното създаване до ден днешен. Третата книга, която плевенските военнослужещи имаха възможност да проучат, беше книгата на Никола Недев „Дойранската епопея 1915-1918 г.”. Четвъртото издание, което представи полк. Атанасов, беше един том, в който е събрана историята за участието на Девета пехотна плевенска дивизия в Балканската война.

Първият том на „История на Сухопътните войски“ беше показан за първи път пред плевенчани миналата седмица във Военен клуб – Плевен. Тогава Красимир Атанасов припомни подробно за славното минало на Девета пехотна плевенска дивизия и конкретно за участието и Дойранската епопея.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...