Акценти
Начало / Общество / Кмет и общински съветници излизат да чистят Червен бряг, призовават гражданите за подкрепа

Кмет и общински съветници излизат да чистят Червен бряг, призовават гражданите за подкрепа

На 8 април (петък) от 13:00 до 17:00 и на 9 април (събота) от 09:00 до 12:00 членове на общинската администрация, общински съветници и кметът на Община Червен бряг ще излязат,  за да почистят детски площадки, паркове и улици., съобщават от общинската администрация в Червен бряг.
Седем общински съветници ще дарят част от заплатите си за закупуването на нови пейки и кошчета за боклук, които ще бъдат монтирани в централната градска част на града и в емблематичната за града местност „Голеж“.
Подобни акции ще има всеки месец не само в града, но и в населените места в общината, а каузата е да превърнем Червен бряг и населените места едно по – добро място за живеене, казват участниците в доброволната акция.
От Община Червен бряг приканват  жителите на града да се включат в инициативата. Местата  за почистване ще бъдат обявени по-късно днес в официалния сайт на Община Червен бряг.
Всеки желаещ да участва в почистването на града ще получи чували за боклук, ръкавици и необходимите инструменти (метла, лопата, мотика, ножици за храсти).

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...