Акценти
Начало / Образование / Кмет и зам.-министър откриха новата учебна година в Спортното училище в Плевен

Кмет и зам.-министър откриха новата учебна година в Спортното училище в Плевен

Спортно училище нова учебна година

За 46-та поредна година в Спортно училище „Георги Бенковски” – Плевен училищният звънец удари за откриване на нова учебна година.  Най-старото спортно училище в страната днес посрещна 380 ученици-спортисти, които ще се подготвят по 11 вида спорт.

За откриването на учебната година специален гост беше зам.-министърът на спорта Калин Каменов. Приветствието си към учениците, Каменов започна не съвсем традиционно, съобщавайки, че има една лоша и  две добри новини. Лошата се оказа, че е свързана с края на лятото, а хубавите новини се отнасяха до това, че учениците влизат в ремонтирана сграда и пред тях се отваря вратата на възможностите да се докажат и да покажат на какво са способни. Единствено от вас зависи дали ще успеете да постигнете мечтите си, каза Калин Каменов и пожела на добър час на учениците.

С приветствие към тях се обърна и кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, който изтъкна, че Спортонот училище винаги е било една от емблемите на нашия град и то е дало много таланти и шампиони, прославили страната и градът  ни по цял свят. Убеден съм, че тръгвате на училище с желание да покажете на какво сте способни и съм сигурен, че вашите преподаватели ще направят необходимото, за да ви научат на всичко, което те знаят, каза кметът.

С приветствие по повод откриването на новата учебна година в Спортното училище се обърна и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на министъра на спорта и на министъра на образованието.

S

Отговор на приветствията направи петокласничката Силвия Николова, приета в специалност волейбол. От името на всички тя обеща, че ще бъдат отговорни и дисциплинирани в подготовката си, за да отговорят на високите изисквания и да продължат славната традиция на плевенското Спортно училище.

спортно училище

По стара традиция преди да прекрачат прага на училището, директорът Петър Георгиев плисна менче с вода, за да е успешна за всички новата учебна година. Преди това той пожела на добър час на възпитаниците на училището, на което е горд, че е директор. Той каза и една новина – за първи път тази учебна година в училището ще се полагат изпити за помощник-треньори.

След първия училищен звънец през арката от балони преминаха новоприетите петокласници. Те получиха по китка здравец и свитък с пожелания.

спортно училище

спортно училище

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...