Акценти
Начало / Общество / Кметът Спартански: Решен съм да се справя с набезите на каруци в Плевен

Кметът Спартански: Решен съм да се справя с набезите на каруци в Плевен

Кметът на Плевен Георг Спартански започва със строги мерки за ограничаване достъпа на каруци в очертанията на Плевен. Това стана ясно на брифинг днес в Община Плевен.

Спартански съобщи, че е разпоредил Общинският инспекторат и отдел „Екология” да предложат мерки за ефективно ограничаване на достъпа на каруци в града. Към разработването на тези мерки ще се включи и зам.-кметът по сигурността, който предстои да бъде избран.

Спартански ще търси активното съдействие и на кметовете на населени места, особено на тези, които са в близост до Плевен. Много по-лесно е каруците да не бъдат допускани да излизат от населеното място и затова ще е нужно съдействието на кметовете, подчерта Спартански. Решен съм категорично да се справим с набезите на каруци в града, заяви той.

Към по-строгите мерки за ограничаване на движението на каруци в очертанията на града кметът пристъпва, след като става ясно, че действащата в момента наредба не е достатъчно ефективна. А собствениците на каруци са едни от основните замърсители около контейнерите за смет.

Кметът апелира и към собствениците на автомобили да не паркират превозните си средства в близост до контейнерите за смет и така да възпрепятстват извозването им. Тази забележка той направи по повод сигнали на граждани във личната му фейсбук страница за неизвозени с дни контейнери за смет.  Чистотата на града е ангажимент на всеки един от нас, подчерта кметът.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...