Акценти
Начало / Икономика / Кметът се закани: Без пари за фирмите, ако не се справят със снегопочистването

Кметът се закани: Без пари за фирмите, ако не се справят със снегопочистването

„Ще налагаме санкции и да не се окаже накрая, че фирмите имат да ни плащат на нас, а не ние на тях. По договор е казано, че неизпълнението до  определено време и определен процент на дейността по снегопочистването, води до пълно неплащане”. Това заяви днес кметът Георг Спартански в аванс преди утрешната среща с фирмите, ангажирани със зимната поддръжка в Плевен и общината.

„Не приемам оправдание от нито една от фирмите, че снегът бил повече или температурите са ниски. Поръчката се казва снегопочистване, не се казва лятно разполагане на слънцезащитни съоръжение”, коментира още Спартански и даде категорично указание на общинските контрольори да бъдат безкомпромисни при проверките на снегопочистването.

По думите на Спартански налагането на най-суровата санкция – незаплащане за недобре свършена работа, ще има дисциплиниращ ефект, тъй като практиката на санкции по 20-30 процента е показала, че не е ефективна.

„Общината си прави сметка откъде ще им плаща, те да си правят сметка как ще изпълняват договорите си. Няма да си го самопричинявам някой да ме псува, а друг да взема парите и да не си върши работата”, красноречив беше плевенският кмет.

При новата обществена поръчка за зимно поддържане на град Плевен и четвъртокласната мрежа  градът вече е разделен на четири района, а не на три, както беше в предходните години. Четвъртокласната общинска мрежа също е разделена на два района. Това беше направено, за да се осигури по-добро качество на снегопочистването.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...