Акценти
Начало / Спорт / Кметът свиква Консултативния съвет по спорт, за да решават съдбата на „Спартак”

Кметът свиква Консултативния съвет по спорт, за да решават съдбата на „Спартак”

В 14 часа днес кметът събира на спешно заседание Консултативния съвет по спорт и Комисията по спорт към Общинския съвет, за да се търси решение за спасяване на футболен клуб „Спартак”. До това решение се стигна, след като футболни фенове се събраха днес на мирен протест с призив Общината да спаси клуба, който е изправен пред фалит и  закриване.

След драматична среща в заседателната зала на Общината, където феновете бяха поканени на разговор с кмета проф. Димитър Стойков и със заместниците му Алексей Зелов и Стефан Петков, се стигна до решението да се проведе спешното заседание в 14 часа. Кметът заяви, че ще предложи да бъдат преведени 80 000 лв. на детско-юношеската школа на „Спартак” още днес до 15 часа, с които след това школата да покрие задълженията на професионалния футболен клуб, за да запази той лиценза си за „Б” група. Срокът за това изтича до утре на обяд. Това ще стане сомо ако има разрешен от закона начин, категорично заяви проф. Стойков.

Той пое ангажимент към феновете още на сесията на 27 юни да бъде обсъдено  предложение, свързано с бъдещето на „Спартак”. Но поиска от феновете да формулират писмено исканията си към Общината и на тяхна база той ще изготви и своето предложение пред Общинския съвет. Но най-отговорно заявявам, че Общината няма право да спонсорира  търговско дружество, многократно подчерта проф. Стойков.

Повече подробности за тази среща и за резултата от предстоящата в 14 часа – четете по-късно в infopleven.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...