Акценти
Начало / Общество / Кметът разпореди спешни мерки срещу евентуални поледици следващите дни

Кметът разпореди спешни мерки срещу евентуални поледици следващите дни

Предвид очакваните обезпокоително ниски нощни температури през следващите няколко денонощия кметът Георг Спартански разпореди почистващите фирми да вземат спешни мерки за допочистване от снега и обработване срещу заледяване на оживените пешеходни зони и в района на спирките на градския транспорт. От фирма „Инжстрой“ заявиха, че разполагат с нужните количества пясък, сол и химикали за обработка против заледяване.

Кметът апелира към фирмите при разчистването на снега да се оставят свободни подстъпите към контейнерите за смет, за да не се пречи на извозването им през следващите дни.

При днешния снеговалеж не са възникнали проблеми в общината заради непочистени пътни участъци, стана ясно на днешното оперативно заседание на шефовете на отдели в Община Плевен. Почистени са също и пътищата до гробищните паркове, както и алеите в тях.

Според преценката на Георг Спартански четирите фирми, които отговарят за снегопочистването, изпълняват разписаното по договор и се справят добре със задълженията си. Кметът за пореден път обясни, че по договор фирмите нямат задължения да почистват всички улици до асфалт. Има улици, които се почистват с приоритет и това е отбелязано в договорите им, допълни Спартански. Във връзка с коментари в социалните мрежи, той обърна внимание на това, че на ремонтирания площад и пешеходната зона не се допуска снегопочистваща техника по-тежка от 3.5 тона. Това е причината снегът да не се извозва и да се правят само достатъчно широки проходи, за да се осигури нормалното придвижване през площада.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...