Акценти
Начало / Общество / Кметът проф. Стойков: Категоричен съм – няма да си подам оставката

Кметът проф. Стойков: Категоричен съм – няма да си подам оставката

кмет протест оставка

Няма да си подам оставката, категоричен съм – това заяви на пресконференция днес кметът проф. Димитър Стойков в отговор на организирания вчера протест пред Община Плевен, на който представители на политически сили и граждански организации поискаха оставката му.

„Община Плевен има пилот, самолетът лети уверено и въпреки старанието на много хора, работата не е смутена. Напротив, обмисляме нови проекти и нови задачи”, заяви кметът.

Според него  протестите, включително и вчерашния, за който не е имало разрешение да се проведe пред  сградата на Общината, заради близката строителна площадка, се организират единствено с цел да атакуват общинското ръководство и да смутят и саботират  нормалната работа на общинските служители.

Кметът коментира и броя на участниците във вчерашния протест, като изрази мнение, че са били не повече от 50 човека. Между тях са разпознати и видни фигури от криминалния контингент, каза той.

Пред журналисти кметът показа снимки на джип и на хората в него, които, по думите му са били хлапета на 18-20 години,  и  са изпратени пред дома му в Радишево, за да крещят нецензурни думи, обиждали са него и семейството му, включително и малката му внучка. За подобно поведение няма оправдание, заяви кметът.

Зад атаките срещу него проф. Стойков  открива единствено „притеснението на някои, че нещата в Община Плевен най-сетне потръгват и всячески се цели да се изкара сегашното ръководство като некадърно“.

В отговор на  тези опити за злепоставяне на общинското ръководство, кметът изброи всички големи проекти, по които в момента Общината работи – ремонта на централната пешеходна зона, депото за отпадъци, купуват се нови тролеи и се правят нови трелейбусни линии. В момента Общината работи по европейски проекти за 101 млн. лева, посочи кметът.

„Ще работя за Плевен и ще направя всичко възможно нашият град да бъде по-красив, по-хубав, по-модерен и да заеме подобаващото си място. Жителите на Плевен заслужават по-добра среда за живеене”, каза още кметът.

По отношение на работата си на още две места той заяви, че навсякъде по света се смята за престиж да четеш лекции, а операции прави единствено извън работното си време в Общината, което можело да се докаже по часовете му на чекиране.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

7 коментари

  1. да ги съди тия недоразумения, разбрах, че обиждали дори внучката му, ако някой обижда мен и децата ми – не знам….жална му майка. да ги съди. не може така.

  2. 4000лв. подкуп г-н Кмете, взет от вашия заместник в сградата на Общината! Цял град говори за рекета който вие упражнявате над плевенския бизнес! Какво правят пазарджишки, разградски, варненски и какви ли не други строителни фирми в Плевен! Вие продължавате да не сте в час и плевенчани няма да ви простят!

    • Ти за кои точно плевенчани се представяш и кои точно познаваш? Ако си заобиколен от Туцев,Трайков, двете гейчета от Цензурата, Стефка Григорова, която назначи любовника си да прави експозиции в Музея и после го бастиса, явно ти не си в час. Плевен адмирира и приветства усилията на кмета. Колкото до подкупи, айде иди при Спартански да ти обясни, че едно обвинение първо трябва да се докаже.

  3. Много достоен човек. Спасява човешки животи, грижи се и за Плевен. Атаката срещу него е политическа и безобразна, а тези, които я провеждат, не милеят за Плевен, а само лъсна колко ламтят за пари и власт. Догодина така и така има избори, никой няма да дава парите ни две години поред за едни и същи избори. Откъде накъде? Много лесно Спартански и сие боравят с чужди пари, явно така са свикнали

  4. И Какво ще правим сега? Ще даваме две години пред пари за избори, защото на Найденчо стария кмет не му се изпуска кокала за по-дълго време? И затова ще плащаме ние, плевенчани? Аааа, не. Кметът си работи човека и се вижда. Догодина си има редовни местни избори, който иска да се хвърля тогава в боя.

  5. Aз пък си харесвам кмета. и го подкрепям. други също – ето какво пише „Посредник“, ако не се лъжа -Контра автошествие: от плевенски клуб подкрепят кмета Стойков – Тази събота, 10 май, в 16:30 часа в края на жк „Сторгозия“, пред ПГ по лозарство и винарство за шествие в подкрепа на плевенския кмет, проф. Димитър Стойков се събират членовете на БМВ тийм Плевен. Чрез страницата на събитието във Фейсбук те вече са изпратили над 5 хиляди покани.
    Организаторите пишат следното: „Приканваме всички приятели и фенове на моторспорта в Плевен и Плевенския регион да се присъединят към нашето шествие. Идеята на БМВ шествието е да покажем нашата подкрепа към нашия градоначалник, предвид помията, която се излива срещу него и Плевенската Община в момента! Проф. Стойков е единственото лице, представител на официална институция в Плевенския регион, което помага за развитието на мотоспорта, доказва го през целия си период на управление и сме сигурни, че ще продължава да го прави, затова ви призоваваме да се присъедините към нас и да се включите в колоната от автомобили“.
    Шествието ще тръгне от паркинга на ПГЛВ, придружавано от патрулни автомобили и с осигурен полицейски коридор през целия град.
    Приветстваме притежателите на всички марки автомобили и се надяваме да се присъединят, посочват изрично от БМВ тийм.

  6. Георги Георгиев

    Снимките от тази пресконференция са красноречиво доказателство какъв престъпник управлява град Плевен в момента – той дори не се разграничи и не осъди взимането на подкупи в Общината, смята го за нормално и естествено! Парадигмите на Стойков – цял живот да рекетира хората, да краде и да го спасяват политически чадъри! Как няма срама 400 000лв. са намерени във вилата му! Когато хиляди плевенчани гладуват, когато стотици той самия уволни, когато съзнателно убива местния бизнес – заслужава само едно – да бъде изхвърлен като мръсен парцал от Общината!