Акценти
Начало / Общество / Кметът предупреди: Ще има уволнения, ако продължава искането на пари от родителите в детските гради

Кметът предупреди: Ще има уволнения, ако продължава искането на пари от родителите в детските гради

Заповедта, с която се забранява събирането на финансови средства от родителите за нуждите на детските заведения на територията на община Плевен, не е отменена и продължава да действа. Това съобщи днес на редовното оперативно заседание кметът Георг Спартански. Днес той е разпоредил проверка в детска градина в Плевен, за която е получил сигнал, че са искани пари от родителите.

„Докато някоя директорка не се раздели с мястото си, няма да се спре с тези тарикатски опити да се заобикалят разпоредбите”, заяви Спартански.

Тай беше категоричен, че Общината изпълнява на 100 процента това, което детските градини са заявили като необходимост по списък. Затова няма причина да се изисква от родителите да внасят допълнително материали или да се събират пари от тях под каквато и да е форма, за да бъдат закупувани такива. Пари не могат да се събират и чрез настойническите съвети, както има опити по този начин да се прави това, което е забранено на ръководството на детските градини.

Кметът припомни, че наскоро самият министър на образованието е издал подобна заповед и Плевен се оказва пионер в пресичането на тези порочни практики.

Ако се установят нарушения на заповедта, кметът предупреди, че може да наложи и най-тежкото в случая наказание – освобождаване на директорката.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...