Акценти
Начало / Здравеопазване / Кметът праща в АСП решението за избор на управител на ДКЦ ІІІ

Кметът праща в АСП решението за избор на управител на ДКЦ ІІІ

Жалба до Административен съд – Плевен, ще подаде кметът Георг Спартански. Тя е във връзка с отказа да бъде проведено извънредно заседание на Общинския съвет, на което да бъде разгледано ветото на кмета върху решението на Общинския съвет, касаещо утвърждаване на предложеното класиране от Комисия за провеждане на конкурс за възлагане управлението на „Диагностично-консултативен център ІІІ-Плевен” ЕООД.

Въпросното решение на ОбС-Плевен гласи, че ОбС-Плевен не утвърждава протокола от заседание на Комисията, провела конкурса за избор на управител на ДКЦ III – Плевен, и възлага на кмета да предприеме необходимите действия за провеждане на нов конкурс.

ОбС – Плевен няма да обсъжда повторно решението за избор на управител на ДКЦ III

Според кмета, той няма правомощията, за които съветниците го упълномощават. „След като като  не са решили за необходимо да преразгледат решението, както повелява закона, аз имам правомощия да отнеса въпроса до Административния съд”, заяви Спартански.

Тъй като днес изтича срокът за провеждане на извънредно заседание, утре той ще внесе жалба в АСП. „Нека съдът каже дали Общинският съвет е прав, когато не утвърждава един напълно прозрачен и законен избор на управител на ДКЦ ІІІ. И дали е прав, когато ми вменява задължения, които нямам по закон”, допълни още Георг Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...