Акценти
Начало / Последни новини / Кметът поздрави плевенските спортисти Ивет Горанова, Росица Денчева и Йоана Константинова за постигнатите високи успехи

Кметът поздрави плевенските спортисти Ивет Горанова, Росица Денчева и Йоана Константинова за постигнатите високи успехи

Редовният брифинг на кмета днес започна с приятна изненада – гости бяха три талантливи плевенски спортистки, спечелили престижни състезания.

Най-напред кметът Георг Спартански поздрави тениситките Росица Денчева и Йоана Константинова, като част от националния отбор за момичета до 12 години спечелиха титлата на много престижен турнир в Резато (Италия). На финала българките Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен), Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив) разгромиха Великобритания с 3 на 0 победи, припомни Спартански. „Това е спортното бъдеще на България в тениса след сестри Малееви, Григор Димитров и Цвети Пиронкова”, заяви Спартански. Той пожела на двете плевенски тенисистки и на тяхната съотборничка от Пловдив, която също присъства, да имат дълъг спортен път, защото когато имаш талант, работиш упорито и имаш добри треньори, резултатите не закъсняват.

Капитанът на националния отбор Даниел Ангелов благодари от името на трите момичета за поканата и показаното уважение. „Изключително щастлив съм, че този четвъртък ще можем да играем пред българска публика на кортовете в Плевен, където ще се проведе лятното европейско първенство”, подчерта Ангелов.

След красивите и талантливи тенисистки кметът Георг Спартански поздрави и европейската шампионка по карате Ивет Горанова. В края на месец юни  каратистката от КБИ Петромакс спечели златен медал за България в дисциплината кумите /индивидуално/ на Европейски игри в столицата на Беларус, Минск. Спортист на Плевен за 2017-а и 2018 година преодоля четири съпернички, за да се изкачи на европейския връх. На финала Ивет Горанова разби водачката в ранглистата Анжелика Терлуга от Украйна. Изпитвам законна гордост, че това плевенско момиче е сред основните ни надежди за медал от Олимпийските игри в Токио, подчерта Спартански. Той пожела на Ивет да бъде здрава,за да реализира мечтите си на Олимпиадата. „За нас е важно, че плевенчанка ще бъде там и ще е супер гордост за България”, каза плевенският кмет.

Той подари на Ивет икона на Свети Георги Победоносец, като й пожела светецът да я закриля и да я води към успехите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...