Акценти
Начало / Култура / Кметът обеща на плевенските писатели финансова подкрепа за алманах „Мизия“

Кметът обеща на плевенските писатели финансова подкрепа за алманах „Мизия“

Община Плевен

Управителният съвет и членове на ревизионната комисия на Дружеството на писателите в Плевен се срещнаха с кмета проф. Димитър Стойков на 1 септември, за да търсят решение на проблема със съфинансирането на литературния алманах „Мизия“. Това информира за ИнфоПлевен председателят на Дружеството Лалка Павлова.

„Представихме както проблема с финансирането на алманах „Мизия“ от Общината (традиция, спазвана в продължение на 25 години), така и значимостта на изданието, отразяващо в широк спектър различните проявления на културния живот на града“, разказа Павлова. На срещата е присъствала и Соня Маринова, началник Отдел „Образование и култура” в Общината. Кметът е заявил, че ще направи всичко възможно проблемът да бъде решен и традицията за издаването на литературния алманах да бъде съхранена.

Дружеството беше заявило потребност от 1 500 лева от местната хазна с проект, който обаче не беше одобрен на Втората конкурсна сесия за съфинансиране на проекти от Третия раздел на Културния календар на града. Новото 26-то издание на алманаха включва произведения на всички членове на дружеството, заедно с почетните членове и почетния председател. В него има проза, публицистика, есеистика, преводи, литературна критика.

Традиционно той се представя пред публика в Деня на народните будители 1 ноември.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...