Начало / Спорт / Кметът на Червен бряг награди изявени спортисти

Кметът на Червен бряг награди изявени спортисти

 община-червен-бряг

По повод професионалния празник на работещите в сферата на спорта и в чест на Деня на българския спортист, Община Червен бряг организира празнична среща с изявени състезатели и треньори от общината, информират от пресцентъра на местната власт. На нея присъстваха кметът Павлин Фильовски, неговите заместници Георги Петров и Мирослав Манов и секретарят на Общината Антоанета Костадинова.

Този ден се празнува от 2006 година, след прието Решение 581 на Министерския съвет. От тогава празникът е неразделна част от спортния календар и на Община Червен бряг. С решение на Общинския съвет на Червен бряг от 28.04.2014 год. в чест на празника кметът награди  редица изявени спортисти и заслужили спортни деятели.

За високи спортни резултати с почетна грамота бяха удостоени тежкоатлетите на СКВТ „Старт” – Петър Веселинов, Павел Илиянов и Сунай Маринов, лекоатлетите от СК „Спринт” – Николай Петров и Пламен Мариянов, както и състезателите от СКЛА „Спартак” Койнаре – Павел Венциславов и Стоян Илиянов. Отличени бяха и младите каратисти Вероника Пламенова и Пламен Колев от Клуба по бойни изкуства „Петромакс” и най-добрите шахматисти от ШК „Михаил Тал”: Ивелина Кирилова, Костадин Вачев и Симонета Иванова. Непосредствено след тях кметът поздрави и връчи грамотите на офанзивния халф Петьо Славчев от ФК „Партизан”, на юношата на отбора Момчил Стефанов, както и на перспективния състезател в детския футболен отбор Христо Христов. Сред наградените спортисти бяха още боксьорът Николай Бебов от БК „Червен бряг” и Маринчо Маринов – състезател на СК „Бридж Клуб-Каро”.

Колективна награда получи отборът по хокей на трева (12-годишни), двукратни шампиони на България.

С отличието „Спортен деятел” и почетна грамота бяха удостоени треньорът на СКЛА „Спринт” Иванка Герчева, председателят на УС на ФК „Партизан” Ангел Стоянов и председателят на УС на СКХТ „Локомотив” Червен бряг Николай Павлов.

Кметът поздрави спортистите и техните треньори, като им пожела да бъдат здрави и дръзновени, да работят и занапред със спортен хъс и олимпийски жар. Да ни радват с много нови титли и още повече успехи.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...