Акценти
Начало / Общество / Кметът на Плевен ще посети Кайзерслаутерн по повод 15 години партньорство на двата града

Кметът на Плевен ще посети Кайзерслаутерн по повод 15 години партньорство на двата града

Кметът на Плевен Георг Спартански ще посети побратимения Кайзерслаутерн по повод 15 години от подписването на договора за партньорство между двата града. Целта на работната визита е възстановяване на контактите на практическо ниво, тъй като те са били пренебрегвани през последните години, обясни градоначалникът пред медиите.

Георг Спартански, заедно със заместниците си Стефан Милев и арх. Невяна Иванчева, ще бъде в побратимения на Плевен град от 21 до 23 март.

Кметът посочи, че това е единствената визита зад граница, която е приел, от общо четири. Той е отклонил покана да посети Брюксел на 4 април за Шестото издание на провеждане на диалога на ЕНП в Сен Жери. Темата е „ЕС в бъдещата глобална икономика – да ръководиш или да бъдеш ръководен”. „Считам, че диалогът ще бъде проведен и без кмета на Плевен, който има доста важни неща за решаване в Плевен“, коментира Спартански за отказаната покана.

Градоначалникът е поканен на 12 и 13 май във Виена – по линия на Мрежата на асоциации на местни власти от Югоизточна Европа. Въпреки че организаторите поемат всички разходи, кметът сподели, че в навечерието на празника на Плевен – 15 май, е редно да е в Плевен, за да организира празника и проявите, свързани с него.

Покана е получена и от Посолството на САЩ за търговско изложение на отпадъци в Лас Вегас от 6 до 9 юни. „Община Плевен вече създаде депо за отпадъци, избра оператор на депото и в този смисъл усвои европейските средства, свързани с изграждане на депото след дългогодишна сага. Аз не мисля, че на този етап се налага кметът на Плевен да отиде в Северна Америка да научи нещо ново за управлението на твърдите битови отпадъци и рециклирането им, строителството на сметища и т.н.“, коментира Спартански по повод отказа си.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...