Акценти
Начало / Общество / Кметът на Плевен ще наблюдава изборите и референдума в швейцарския кантон Берн

Кметът на Плевен ще наблюдава изборите и референдума в швейцарския кантон Берн

Кметът на Община Плевен Георг Спартански ще осъществи работно посещение за наблюдение на изборите и референдума в кантон Берн, Швейцария. Визитата е по покана на Н. Пр. д-р Меглена Плугчиева, посланик на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн, съобщават от пресцентъра на Община Плевен. То ще е в периода от 26 до 29 февруари. Посещението е организирано от Националното сдружение на общините в Република България, в него ще се включат и кметовете на общините Монтана – Златко Живков, на Габрово – Таня Христова, на Казанлък – Галина Стоянова, на Троян – Донка Михайлова и на Сърница – Неби Бозов. На 28 февруари в Швейцария ще се проведат референдуми и избори на федерално, кантонално и градско ниво.

В Берн г-н Спартански ще посети секции за гласуване, ще присъства при затваряне на изборни урни и броене на гласовете, ще наблюдава процедурата по обявяване на резултатите от референдумите и дискусия с представители на различни политически партии. На 27 февруари българската делегация ще бъде посрещната официално в Посолството на Република България в Берн от Н. Пр. д-р Меглена Плугчиева. За 28 февруари е планиран прием по покана на вицепрезидента на Кантоналния парламент на Берн г-н Карлос Райнхард.

Георг Спартански вече има опит като наблюдател на избори в Македония, Сърбия и Черна гора като член на българската делегация в Конгреса на местните и регионални власти към Съвета на Европа в Страсбург.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...