Начало / Общество / Кметът на Плевен ще договаря условията за концерта на Цеца Величкович

Кметът на Плевен ще договаря условията за концерта на Цеца Величкович

Кметът на Плевен ще определи срещу каква точно сума ще бъде отдаден под наем стадион „Плевен“ за предстоящия концерт на сръбската звезда Цеца Величкович. Това пояснение даде председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев на брифинг в пресклуба на БТА.

Припомняме, че в Община Плевен бе постъпила молба от Петър Стойков, представляващ „Викторио – 18” ЕООД, с искане да му бъде предоставен под наем стадион „Плевен” за организиране и провеждане на концерт на сръбската фолкизпълнителка Цеца Величкович на 4 юни. На вчерашната сесия старейшините взеха решение за определяне на наемна цена за почасово отдаване под наем на стадиона. В тази връзка Митев обясни, че приетата цена от 65 лева на час е минималната. От тук нататък всичко е въпрос на договорки и зависи от кметът на Плевен, който трябва да подпише конкретен договор с желаещия да ползва стадиона.

На вчерашното заседание е имало предложения минималната цена за час да е 100, 200, дори 500 лева, но те са отхвърлени, тъй като гласуваната от съветниците сума е по преценка на компетентен оценител. Досега не е имало определена минимална сума за наемане на стадиона, тъй като от скоро Община Плевен има възможност да го предоставя, обясни още Митев.

Условията за почистването след мероприятието и всичко останало ще бъдат също въпрос на договорка между кмета и кандидата за наемане на стадиона.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...