Акценти
Начало / Политика / Кметът на Плевен се гордее най-много с инвестираните пари в инфраструктурни обекти

Кметът на Плевен се гордее най-много с инвестираните пари в инфраструктурни обекти

-dimitar-stojkovКметът на Плевен проф. Димитър Стойков се гордее най-много с инвестираните пари в инфраструктурни обекти, заяви той в интервю за радио „Фокус”. Само за миналата година са подписани договори за 68 млн. лева по европейски проекти, като предстои подписване на договори за още 200 млн лева, изтъкна той. Голяма част от социалните проекти са без собствено участие на общината, а в други случаи общината търси финансиране по Фонда за органите на местно самоуправление в България. Досега не са открити съществени отклонения по проектите, които е изпълнила Община Плевен, и няма финансови санкции, посочи Стойков. Причина за това е условието, което местната власт поставя към изпълнителите, с които сключва договори – ако бъдат наложени някакви финансови санкции на Общината за изпълнение, те ще бъдат взети от изпълнителя, подчерта Стойков.

Скоро ще стартира „Марица – Wall”, където ще бъдат разкрити около 116 работни места, информира още кметът на Плевен. „Стараем се да привлечем и по-големи инвеститори и дано догодина това да бъде факт, като нашата цел е да привлечем инвеститори, които да разкрият работни места в сферата на автомобилостроенето за около 400-500 работни места като начало”, посочи проф. Стойков.

Той изтъкна, че до момента местната власт е успяла да възстанови Художествената галерия, осигурен е частичен ремонт на стадиона, ремонт на Регионалния исторически музей, на сградата на общината, която беше ремонтирана по проект „Красива България” и със средства на Министерски съвет, на две детски градини. Кметът подчерта, че всичко това е извършено само за две години, което, по думите му, е повод за гордост. Стойков припомни, че в момента се реконструира един от символите на Плевен – Панорамата, а работата по крепостта „Сторгозия” и Моста на победата край р. Вит приключи. Димитър Стойков увери, че общината прави възможното не само да работи по европейски проекти, но и да осигури трайно работни места чрез привличане на инвеститори.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...