Акценти
Начало / Общество / Кметовете на Плевен, Никопол и Кнежа на финалното гласуване  в  Конкурса „Кмет на годината” 2015

Кметовете на Плевен, Никопол и Кнежа на финалното гласуване  в  Конкурса „Кмет на годината” 2015

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков  е с номинации в пет категории в тазгодишното издание на конкурса  „Кмет на годината” – „Пълноценна жизнена среда”, „Инвестиции и заетост”, „Съхранена история и култура”, „Здрави жители”, „Модерно земеделие”.

Кметът на Кнежа Симеон Шарабански  е номиниран в две категории – „Иновации, наука и образование” и „Мадерно земеделие”.

Третият номиниран кмет от област Плевен е Емил Бебенов – кмет на Никопол, в категорията „Кмет на годината” за малка община.

Победителите ще бъдат обявени на церемония на 11 септември.  За първи път ще бъдат връчени и почетните награди «Кмет на Европа» и «Кмет на България».

Конкурсът „Кмет на годината” се организира от Портала на българските общини Кмета.бг.  Конкурсът показва доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията.
Право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2011-2015 г. В първия етап бяха номинирани  265-те български общини в 12 категории. След оценка по няколко критерия във втория кръг остават 30 общини – по десет малки, средни и големи. От тях ще бъдат избрани финалистите на базата на свободно електронно гласуване, на което имат право всички пълнолетни българи.
Церемонията ще бъде предшествана от ЕКСПО на българските общини „Празници, обичаи, традиции и туризъм”, провеждащо се под патронажа на министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова, в което Община Плевен ще участва със свой щанд, промотиращ Плевен и региона. В рамките на изложението е предвидено и участие на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...