Акценти
Начало / Общество / Кметът на Община Червен бряг подписа договор за близо четвърт милион

Кметът на Община Червен бряг подписа договор за близо четвърт милион

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов връчиха на официална церемония на 19 ноември на кмета на Община Червен бряг Павлин Фильовски договора за безвъзмездна финансова помощ по схема “Помощ в дома”. Общата стойност на проекта е 212 млн. лв., а средствата са осигурени от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, област “Социално включване и насърчаване на социалната икономика”. Парите ще достигнат до 116 общини в страната, обяви премиерът и призова кметовете, получили финасиране по настоящата схема, да ускорят процеса по усвояване на средствата по договорите, за да достигнат максимално бързо до хората в нужда.

Със спечелената безвъзмездна финансова помощ за Община Червен бряг, в размер на 244 504.22 лева, ще бъде разширена дейността на съществуващия Домашен социален патронаж в града като се създаде Звено за услуги в домашна среда. То ще обслужва общо 100 лица с трайни увреждания и възрастни хора. Във връзка с това ще бъдат създадени 43 нови работни места за хората общината.

С реализацията на този проект се въвежда нов модел за предоставяне на общински социални услуги, чрез които се създават предпоставки за комплексно задоволяване на потребностите на нуждаещи се от обслужване лица, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...