Акценти
Начало / Общество / Кметът на Никопол с награди за принос в сферата на образованието

Кметът на Никопол с награди за принос в сферата на образованието

Кметът на Община Никопол – д-р Валерий Желязков, е удостоен с  награди за принос  в развитието на образованието в общината, съобщават от администрацията на крайдунавския град.

От 3 до 5 юни 2016 г.  д-р Желязков, заедно със зам.-кмета Любомир Мачев са взели  участие в българо-унгарски форум „6 години Морска Академия 2020“, реализиран по проект на  Асоциацията на българските общини /АДО/ “Дунав“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Посолството на Унгария в Република България. На форума бяха са обсъдени модели и практики в предучилищното и училищното образование. За изключително активното си участие в стартирането и реализирането на проекта д-р Желязков е удостоен с плакет и грамота за принос в Българо – Унгарското сътрудничество в сферата на образованието и културата.

Кметът на Никопол е получил и награда  в категория „Образование“ за 2016 г. от Асоциацията на българските градове и региони /АБГР/.

„Усилията за постигане на по-качествено образованието не спират до тук, тъй като  Община Никопол е в списъка на първите одобрени за финансиране проекти по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, споделя веднага след награждаването д-р Валерий Желязков.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...