Акценти
Начало / Общество / Кметът на Левски Любка Александрова се срещна с легендарния Дуги Уайт

Кметът на Левски Любка Александрова се срещна с легендарния Дуги Уайт

„Днес за  мен наистина е празник с вас ,защото тук ми е вдъхновението. Рок музиката трябва да се популяризира, защото тя е класиката. В Левски рок музиката има корени, известна е група”Касандра” , сега  рок група „Stenli Stefanov,s Project” . Хората харесват  рок музиката и я правят, и  ние трябва да помагаме…”. Това е казал днес легендарният изпълнител Дуги Уайт на среща с кмета на град Левски Любка Александрова.

Кметът на Община Левски Любка Александрова  смее да мечтае и да сбъдва мечти и вдъхновена от Цонко Цонев, че  в малките населени места въпреки проблематиката може да се слушат оригиналите на световни рок легенди, подкрепена от съмишленици иска да утвърди традицията младите хора да имат сцена …Мястото на „кметълката” е свободно и г-жа Александрова няма нищо против да го заеме, е казал още изпълнителят.

Легендарният Дуги Уайт идва за пети път в нашата страна и смята, че е голямо преимущество за младите музиканти да получат съвет от хора с опит.

„Нашата роля тук е не да критикуваме , а да покажем и дадем съвети на младите изпълнители ,които могат да бъдат много полезни.”,каза Дуги Уайт.Той смята ,че изпълнителите на музика трябва да обичат това ,което правят и не трябва да се състезават, защото няма скали по които да се оцени изкуството и степента на постижение , а всичко е въпрос на личен  вкус и всеки има право на това.Това ,което го радва най-много в България е , че много хора харесват същата музика ,която той харесва.

„Популяризирането на рок музиката сред младите  е основен плюс, защото им даваме едно достойно занимание .Освен това ние ги събираме и се получава общност на хора с обща ценностна система.За щастие  рок култура в много случаи е дълбоко философска и годините са доказали ,че тя е стойностна култура.Музицирането е на високо ниво ,няма опошляване на нищо.Това е най-ценното в тази инициатива,че сплотява младите хора ,пази ги от глупости и засява развитие в стойности посоки при музицирането”, каза Николо Коцев.

Цонко Цонев, който ще представя за първи път книгата си „Кметълски истории”на стадион отбеляза : „Лесно е в София ,Бургас и Варна да направиш рок фест, но да го направиш в град Левски това е майсторството, това е моженето да привлечеш хората”.

В лицето на Любка Александрова гостите споделят, че имат съмишленик, който подхожда изключително професионално.

Тази вечер от 18 часа в Левски ще бъде открито Второто издание на YOUTH MUSIC FEST – ЛЕВСКИ 2016. Входът е свободен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...