Акценти
Начало / Общество / Кметът на Кнежа предлага да отпаднат таксите за детска градина в общината

Кметът на Кнежа предлага да отпаднат таксите за детска градина в общината

Да отпаднат таксите за детските градини и детските ясли на територията на община Кнежа, предлага кметът на града Илийчо лачовски. Освен таксите за детските заведения, той предлага да отпадне таксата за Млечна кухня за децата от 10 месеца до 2 години, включително.  За покриване на тези разходи Община Кнежа ще разчита на икономия от 100 000 лв.. от план-сметката за „Такса битови отпадъци”, съгласно разчетите за Бюджета за 2018 г. Общината ще може да реализира икономията вследствие на по-малкия размер на дофинансиране на тази услуга, обяснява Лачовски.

„За всички бъдещето на децата ни е от първостепенно значение. За Общината също. От началото на настоящото управление се опитвам да облекчим условията за отглеждане на децата. Считам, че това е стъпка в правилната посока и като реакция на демографската обстановка в нашия регион”, коментира кметът на Кнежа..

Предложението му предстои да бъде гласувано вкрая на месеца, на редовната сесия на Общинския съвет, когато ще се разглеждат промените в Наредба 9 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Лачовски декларира, че с приемането на тези изменения  таксите за детските заведения ще се превърнат в ангажимент на Общината не само за 2018-та и не само за преди избори, а ще е дългосрочен ангажимент.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...