Начало / Политика / Кметът на Гривица без компютър, служебен автомобил и нормални условия за работа

Кметът на Гривица без компютър, служебен автомобил и нормални условия за работа

В абсурдна ситуация се е оказал новият кмет на Гривица след като е встъпил в длъжност през ноември. Вече 40 дни управникът няма компютър и монитор в кабинета си, въпреки че според приемно-предавателния протокол от предходния управник на селото, такива трябва да има. Това обаче не е най-големият проблем на новия кмет. Липсват и тракторът, който се използва за снегопочистване, една „Лада Нива”, АТВ-то, с което се обхождат нивите, пет камери за видеонаблюдение на селото, едно ремарке и други. Тази информация бе публично оповестена днес пред медиите в пресклуба на БТА от самия кмет на селото, Цветан Антов и Румен Петков.
Представителите на партия АБВ, откъдето е издигнат Любомир Ламбев, заявиха категорично, че трябва да се даде гласност на този проблем, тъй като управникът на Гривица е в невъзможност да извършва своята дейност. В момента той работи в празен кабинет и посещава с личния си автомобил служебните ангажименти. Това е и причина Ламбев да не подпише приемно-предавателния протокол, според който вещите, собственост на кметството, са там.
Освен всички констатирани липси, Ламбев е привикван редовно в полицията, тъй като частен съдия изпълнител търси от кметството 1430 за закупуване на дърва от предишния кмет на селото Тошко Василев. Управникът на Гривица е подал два сигнала в Прокуратурата, като единият от тях е именно по този случай. Любомир Ламбев обясни, че Василев е закупил дърва, които не са били за нуждите на кметството, но тъй като е била издадена ”хвърчаща бележка с печата на кметството, сега парите се търсят от него, а не от Тошко Василев”. Вторият сигнал е свързан с констатираните липси и извършени ремонти само на хартия, за които не се знае къде са отишли средствата.
Цветан Антов заяви, че от АБВ са сигнализирали в Община Плевен за проблема в Гривица, а съвсем скоро ще бъде проведена и среща с жителите на селото, за да се обясни ситуацията и да не си кажат, че „и този кмет е същият като предишния”. От своя страна Ламбев успокои, че е намерил вариант за зимното почистване, като негов познат ще заеме трактора си до разрешаването на проблема. Така ще се гарантира спокойствието през зимните месеци на хората от селото. Кметът на Гривица не е особено обнадежден, че тракторът, който липсва, ще бъде върнат, тъй като по негова информация той е бил предаден на вторични суровини. Служебната „Лада” пък е била заложена, а сумата за нея не е била възстановена.
По въпроса Румен Петков коментира, че ще бъде изпратено запитване до кмета на Плевен Георг Спартански какво се прави за одитиране на кметството в Гривица. Той бе категоричен, че такъв одит трябва да се направи и в другите населени места, тъй като подобно нещо не става за ден, седмица или месец. За проблемът ще бъде уведомен и народният представител от АБВ Кирил Цочев, който да разговаря с Прокуратурата и да разбере какво се случва, за да се създадат нормални условия за работа в Гривица.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...