Акценти
Начало / Общество / Кметът на Белене призова съгражданите си да не се поддават на манипулации от социалните мрежи

Кметът на Белене призова съгражданите си да не се поддават на манипулации от социалните мрежи

Белене

Във връзка с появилите се негативни коментари в интернет  по повод реализирането на проекта за т.нар. воден цикъл в Белене кметът на града – Момчил Спасов, се обърна към съгражданите си с призив да не вярват на всичко, което чуват и четат, да не се поддават на манипулациии и инсинуации.
„Разбирам желанието на някои от по-активните потребители на социалните мрежи да използват ситуацията за различни, включително лични цели, едни да покажат колко много разбират по всяка тема и колко са добри да критикуват, други – да избиват комплекси и да вземат реванш за собствените им неуспехи и провали, трети – да говорят и пишат с популистки и политически мотиви, за да подготвят почвата да се кандидатират и да бъдат избрани за общински съветници, кметове или на други постове и т.н.”, пише Момчил Спасов на личната си страница във Фейсбук в обръщението си към беленчани. Той изразява убеденост, че почти никой от коментиращите „не познава проблемите в дълбочина, не участва в обществените дискусии по темите”. И призовава съгражданите си да търсят информация от източника, затова и дава конкретни данни  по повдигнатите проблеми.

По отношение на дупките по улиците, Спасов информира, че Община Белене събира не повече от 140 000 лв. годишно от данък МПС.  В същото време нуждите са от милиони лева за ремонти. А предвид това, че канализацията в града е много стара, е задължително преди всяко асфалтиране първо да се сменят подземните комуникации. Беленският кмет препраща критиките и към ВиК – Плевен, които отговарят за нормалното функциониране на канализацията и водопровода  и са виновници за голяма част от „дупките“, защото след отстраняване на аварии не асфалтират веднага, а само веднъж годишно.

 В общинския бюджет за 2015 г. на Белене са предвидени  40 000 лв. за „закърпване“ на дупки.

За неудобствата, причинени от изкопните работи по водния цикъл, кметът призовава за търпение. „Очакваме всичко да приключи до 2-3 месеца. Напомням, че съгласно условията на Програмата ще се асфалтира само над изкоп, който е направен, включително сградните отклонения”, подчертава кметът и напомня, че положителните страни на проекта  са „дългосрочни и многократно повече, за разлика от временните негативи”.

Момчил Спасов не отбягва от отговор на въпроса защо отново се разкопава току-що асфалтираната ул. „България” в Белене.  Оказва се, че причината е липсата на координация по различните европейски програми, като едни финансират само ВиК-инфрасктруктура, а  други само асфалтиране, но за съжаление не в тази последователност.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...