Начало / Образование / Кметът към студенти от Педагогическия колеж: Във всичко бъдете себе си

Кметът към студенти от Педагогическия колеж: Във всичко бъдете себе си

В продължение на традицията от няколко години известни личности да се срещат в навечерието на Деня на будителите със студенти от Педагогически колеж – Плевен, директорът доц. Емил Бузев покани кмета Георг Спартански да сподели свои мисли.

Не очаквайте от мен високопарни клиширани речи,  които задължително изпълват празничния ден и които по-скоро отегчават слушателите, особено младите хора. Будителството е призвание, да, но то е преди всичко светоусещане, вътрешна потребност и личностна философия, каза Георг Спартански. Той говори за днешните измерения на будителството на фона на съвременните реалности – образователна политика, демографска ситуация, възпитание в семейството, материални условия, условия за реализация на младите хора в хуманитарната сфера. Той акцентира на мотивацията, адекватността при нарастващите предизвикателства, дългосрочната визия за развитието на нацията… Със сигурност няма универсална рецепта за бъдещата ви професионална работа, затова ще ви пожелая едно – бъдете себе се винаги и във всичко, завърши думите си Георг Спартански.

Студентите от колежа благодариха на кмета за това, че е бил различен от очакванията им, а директорът доц. Бузев му направи символичен подарък съобразно неговата възраст – повери му реализацията на 55 абсолвенти на учебното заведение.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...