Акценти
Начало / Общество / Кметът дава два дни за разчистване на паркингите до  Кооперативния пазар от амбулантните търговци

Кметът дава два дни за разчистване на паркингите до  Кооперативния пазар от амбулантните търговци

Кметът Георг Спартански е разпоредил на изпълнителния директор на фирма „Тибор” още днес да бъдат уведомени лицата, които извършват нерегламентирана търговия на двата общински паркинга до Кооперативния пазар, да освободят терените. Кметът беше категоричен, че не приема доводите, че това ще е в ущърб на приходите на фирмата.За мен е по-важно градът ни да изглежда чист и приветлив и да бъде осигурено хигиенично място за паркиране, отколкото фирмата да получава 2 000 лв. месечно, без да е категорично ясно по какъв начин, заяви Спатански. Той поясни, че двата паркинга нито са включени в капитала на „Тибор”, нито фирмата има сключен договор с Община Плевен  за управлението им.

 „Мисля, че съвременната визия на Плевен по категоричен начин изключва продажбата на каквито и да било стоки, метната върху асфалта или тревните площи.  Ако искаме да се върнат нормалните клиенти, трябва да им дадем възможност да се движат спокойно по тротоарите”, заяви Спартански и допълни, че както всички други търговци могат да наемат маси и помещения  в покрития пазар, за да осъществяват регламентирана търговска дейност, така и въпросните търговци ще трябва да направят същото.

Кметът даде два дни да бъде изпълнено разпореждането му, след което лично ще провери освободени ли са двата паркинга от килимарите и другите нерегламентирани търговци.

005тибор търговци паркинг

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...