Акценти
Начало / Политика / Кметът беше гост на събора на три села

Кметът беше гост на събора на три села

Кметът проф. д-р Димитър Стойков и общински съветници от ГЕРБ почетоха в събота  традиционните празници в три села в общината. В село Гривица бе приготвен и раздаден курбан за здравето на всички гривичани. Преди това пред събралите се жители на селото на площада кметът на селото Тошко Василев каза, че е изключително щастлив за  традиционния за селото празник да посрещне кмета на Плевен, зедно с Дарин Ангелов, председател на Общинския съвет и общинските съветници Владислав Николов, Мартин Митев, Любка Костова, Даниела Гонкова и Владислав Монов. Проф. Стойков, каза, че не забравя това, което е обещал – да бъде близо до хората от всички населени места в общината и в делник и на празник. И да работи за тях.

Час по-късно започна празникът в село Тученица. С пъстри носии и звучни народни песни жените от певческата група от местното читалище поздравиха гостите и събралите се жители на Тученица. Кметският наместник Наталия Иванова каза, че с днешното тържество се поставя началото за възраждане на традицията всички жители на селото да празнуват заедно. Проф. Стойков подчерта, че Тученица за една година се е превърнало в китно село – с облагородени градинки и нова спирка. До него ще се стига още по-бързо и безопасно, след като приключи ремонтът на пътя  Плевен – Тученица, който се прави в момента. Благодарение на инициативността на ГЕРБ в селото вече има и общопрактикуващ лекар, който се грижи за здравето на всички. Към групата общински съветници в Тученица се присъединиха и Диана Данова и Пенчо Дреновски. За първи път след дълги години бе приготвен и характерния за селото курбан.

За първи път от 25 години точно в 14 часа на 27 октомври 2012 г. се изви хоро на площада в село Къшин. Въпреки дъжда, жителите на селото се събраха заедно да празнуват традиционния си събор, благодарение на инициативността на кметския наместник Пламен Петков. Кметът на Плевен се присъедини към къшинчани, за да изиграе едно право хоро, заедно с тях.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...