Начало / Общество / Кметове на села от Плевенска община обсъдиха разпределението на помощи от благотворитена кампания

Кметове на села от Плевенска община обсъдиха разпределението на помощи от благотворитена кампания

По инициатива на Националното сдружение на сираците в България днес в Община Плевен беше организирана среща на кметове на населени места от общината, на която председателят на Сдружението Слави Михайлов отчете резултатът от благотворителната инициатива за събиране на дрехи и обувки за деца от детската градина „ВИТ“ в село Дисевица.

На срещата беше обяснено, че са събрани огромни количествата  дрехи, играчки и обувки, които биха могли да бъдат дарени на деца в нужда от други населени места. За да бъдат получени помощите е нужно е да се изготвят списъци с номерация, пол и възраст на децата с нисък социален статус. Кметовете ще получат с протокол за нуждите на децата дрехи, обувки и играчки, беше уточнено на срещата. На нея присъстваха заместник -кметовете на община Плевен – Милен Яков и Стефан Милев, които приветстваха инициативата за пренасочване на даренията към други деца в нужда.

Националното сдружение на сираците в България, кметът на село Дисевица и директорката на детската градина изказаха още веднъж огромни благодарности към стотиците хора от страната и чужбина, които помогнаха децата да са с топли дрехи и обувки. В същото време отправиха и апел, с който молят хората да спрат да изпращат дарения,  тъй като и Кметството на Дисевица и детската градина са препълнени от получените помощи.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...