Акценти
Начало / Общество / Кметовете на Червен бряг и Койнаре с награда „Златен добродетел”

Кметовете на Червен бряг и Койнаре с награда „Златен добродетел”

 

На 15 април, в присъствието на областния управител на Плевен младежи, лишени от родителски грижи, работодатели от Плевенска област и представители на медиите, председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов удостои с почетни грамоти „Златен добродетел” червенобрежкия кмет Павлин Фильовски и градоначалника на Койнаре – Данаил Тоновски. Символичният жест на благодарност се дава за подкрепата на кампанията на Сдружението – „Фестивал на красотата – Плевен 2015″.

Благотворителната инициатива се провежда под патронажа на народния представител Владислав Николов и с нея 28 зрелостници, от различни училища в област Плевен, получиха незабравима бална вечер. Сред тях са и петима средношколци от червенобрежките училища – двама от ТГ „Васил Априлов” и по един съответно от ПГМЕТ „Девети май”, ПГХТ „Юрий Гагарин” и един младеж от СОУ „Хр. Смирненски” – Койнаре. С лични дарения на двамата кметове бяха закупени балните обувки за завършващите ученици от община Червен бряг.

Първите абитуриенти минаха в сряда в празнично шествие из центъра на Плевен. След което се отправиха към мястото на своя „Звезден бал“ – Парк хотел „Кайлъка”.  Там те празнуваха заедно с именити изпълнители и звезди на шоу бизнеса –  Драго Алексиев, Селим Миров от „Гласът на България“, Славена Родинова и Теодора Ганчева от „Х Фактор“ и рап звездата Say P.

В рамките на събитието младежите имаха възможността да участват и в организираната Трудова борса, която се проведе в Панорама „Плевенска епопея 1877 г. Идеята бе да се осъществи директен контакт с представители на бизнеса и институции, които да предложат успешен старт в живота на зрелостниците.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...