Акценти
Начало / Общество / Клуб по приемна грижа ще правят в червенобрежко село

Клуб по приемна грижа ще правят в червенобрежко село

Приемни майки от село Глава подкрепиха идеята на Центъра за обществена подкрепа в Червен бряг в селото да бъдеизграден Клуб по приемна грижа. Това стана на проведено обучение на приемни родители, което е втората среща за тази година.

Психолог от Сдружение „Еквилибриум” Русе, с което работи Центърът за обществена подкрепа, консултира приемните майки от общината по проблеми, които срещат при възпитанието на децата. На срещите традиционно се обменят добри практики, обсъждат се възможности за надграждане на усилията в приемната грижа.

Директорът на Центъра Илиян Георгиев коментира, че вече са направени и първите консултации за осигуряване на помещение за Клуба по приемни грижи с кмета на Глава. „Надяваме се този клуб да стане факт в най-скоро време и ако това се случи, ние ще бъдем пионерите в тази дейност за целия регион”, допълни Георгиев.

Малкото червенобрежко селище стана основоположник на приемната грижа в Плевенска област. Тук е и първата SOS-майка – Мима Минкова, която е отгледала 19 деца. В момента в селото има 7 приемни семейства, в които са настанени повече от 16 деца и младежи.

Заради съпричастността и популяризирането на своята работа, майките в селото се надяват в бъдещия клуб да идват и други жители, за да се запознаят с приемната грижа, да научат трудно ли се случва тя и биха ли искали и те да се посветят на тази кауза.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...