Акценти
Начало / Видео / Класически музика, много хумор и …червени обувки в новия проект на Плевенска филхармония (снимки и видео)

Класически музика, много хумор и …червени обувки в новия проект на Плевенска филхармония (снимки и видео)

Плевенска филхармония представи снощи на сцената на читалище „Съгласие” своя съвместен проект с НУИ „Панайот Пипков” – „Нещо на сериозно, нещо на шега и изобщо като нищо на света“.

За пореден път плевенските филхармоници показаха високо ниво не само като музиканти, но и като актьори в концерт, в който всичко е подчинено на едно дистанционно устройство и на капризите на тези, в чиито ръце попада. А те са  на сериозния познавач Стефан Рядков и капризната чаровница Соня Ковчезлиева.

Публиката не само видя как се управляват музиканти с дистанционно, но също  как се солира на пишеща машина от Георги Милтиядов и колко души могат да свирят на едно виолончело, докато изпълняват „Болеро” на Равел. Всичко това беше гарнирано с голяма доза хумор и смях от залата. Реално и виртуално, сериозно и развлекателно се смесиха благодарение на японски технологии и български хумор и от чифт хипнотизиращи червени обувки.

Солисти на концерта бяха  възпитаници на училището от класовете по народни инструменти и народно пеене  – Калоян Георгиев – кавал, от класа по кавал на Валентин Недялков, и народните певица от класа на Елка Недялкова – Инна Йотова, Маринна Костова, Александра Петрова. Заедно с тях оперната певица Боряна Бешева изпълни една от прекрасните български народни песни „Полегнала е Тодора”.  Звучаха още произведения на Бах, Бетовен, Чайковски, Шуберт, Равел, популярни филмови мелодии и други.

Диригент на концерта беше Левон Манукян, който е и режисьор на спектакъла, създаден по идея и по сценарий на Юлия Манукян. Аранжиментите са на Левон Манукян и Георгие Милтиядов.

Само можем да съжаляваме, че Плевен няма достатъчно голяма зала, за да бъде представен този проект пред ученици, защото успешно изпълнява ролята на образователен концерт.

Следваща Предишна
IMG_7241концерт
IMG_7246концерт
IMG_7250стефан рядков

IMG_7259чавдар вълков
IMG_7261кларинетист
IMG_7276концерт

IMG_7279певици
IMG_7286соня
IMG_7288концерт
IMG_7270червената обувка
IMG_7232концерт
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...