Акценти
Начало / Последни новини / Класик /Белене/ с десет борци на международния турнир „Освобождение“

Класик /Белене/ с десет борци на международния турнир „Освобождение“

Десет борци ще защитават честта на беленския клуб по борба класически стил – Класик в международния турнир „Освобождение“. Плевенският клуб Изобор е организатор на престижното състезание, което ще се проведе на 9 декември в зала „Балканстрой“ под патронажа на кмета на Община Плевен – Георг Спартански. Беленчани ще заложат на кадетките Нурхаят Идрисова /категория до 65 кг/ и Цветелина Цветанова /48 кг/. При момчетата за Класик ще се борят Георги Звездев /38 кг/, Станислав Пироев /42 кг/, Янис Иванов /66 кг/ и Петър Андреев /66 кг/. Четирима са и състезателите на клуба при децата – Найден Митков /32 кг/, Янислав Иванов /32 кг/, Цветелин Петров /32 кг/ и Антонио Ангелов /73 кг/.

„Това е първо силно състезание на нашите борци за новия сезон. То е част от подготовката ни. Резултатите не са най-важното. Целта на участието ни е да разберем на какъв етап сме от подготовката“, коментира треньорът на беленчани Момчил Ганчев, който ще участва в турнира като съдия. В негово отсъствие Класик ще бъде воден от президента на клуба Цветан Чоранов.

Схватките в зала „Балканстрой“ започват в 10:00 часа, а официалното откриване е от 14:00 часа. Традиционният турнир е в чест на 140 години от Освобождението на Плевен. Провежданата вече над 20 пъти надпревара е за момичета /3 категории/, момчета /7 категории/, кадетки, кадети /7 категории/ и юноши /3 категории/. Очаква се на тепиха за излязат около 150 борци от Русия, Гърция, Сърбия, Молдова, Румъния, Македония, Италия и всички български клубове.

Спонсори на турнира са Володя Вълков, Стилян Върбанов, Януш Донев, Свилен Крумов, Александър Александров и други. Очаква се да пристигне и председателя на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...