Акценти
Начало / На фокус / Клавирни фестивални дни „Елеонора Карамишева” започват днес в Плевен

Клавирни фестивални дни „Елеонора Карамишева” започват днес в Плевен

От 24 до 26 октомври Плевен ще е домакин на Клавирни фестивални дни, посветени на 80-годишнината на именитата пианистка и педагог Елеонора Карамишева. Специално за концертите ще пристигнат около 20 нейни ученици, които живеят и работят в различни краища на света.

Откриването на клавирните дни е днес, от 19.00 часа, в зала „Катя Попова”. В концерта ще участват Владимир Попов, Марин Петров, Дуо Антима и Константин Костов. В програмата са включени  Бах – Хроматична фантазия и фуга, Устволская – Соната за пиано № 5, Григ – Соната за цигулка и пиано № 3 оп. 45 и свободна импровизация на Константин Костов.

На 25 октомври, петък, концертът започва в 19.00 часа в НЧ „Съгласие 1869”. Той е съвместен с Плевенска филхармония, диригент е Инна Диловска, солисти са Владимир Попов, Царина Маринкова – Крайнчан, Биляна Цинликова, Ваня Пешева, Албена Стоянова и Иво Върбанов.

На 26 октомври следобеден концерт от 16 часа, в зала „Катя Попова” ще изнесат дуо Колаж и дуо Йоланта Смолянова – Любомира Тодорова. Закриването на Клавирните фестивални дни  е на 26 октомври от 19.00 часа, в зала „Катя Попова”.  Ще участват Дуо Силвия Стоянова и Петър Стоянов, ВС „Евъргрийн” при НУИ „Панайот Пипков”, Кристиан Цанков, Дуо Десислава Вълчанова – Цанкова и Венелин Цанков, Дуо Владимир Попов и Александра Амариеи, Дуо Дора и Анастас Славчеви, Ростислав Йовчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...