Начало / Общество / Кичка Бодурова специален гост за Фестивала на река Дунав в Белене

Кичка Бодурова специален гост за Фестивала на река Дунав в Белене

За четвърта поредна година в Белене ще бъде организиран Фестивал на река Дунав по повод Деня на Дунав. На 29 и 30 юни организаторите на фестивала – Община Белене, със съдействието на проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав” (Interreg Danube Transnational Programme), са подготвили богата празнична програма.
Първото събитие е състезание по спортен риболов под надслов „Улови рибката”. То ще започне в съботния 29 юни от 8.00 часа на брега на река Дунав до хотел „Престиж”. Желание за участие са заявили 15 души. Най-възрастният е 70-годишният Тодор Тодоров, а най-младият – Мартин Павлов (8 години).
За децата от 10.00 часа пред Посетителския център на Природен парк „Персина” ще започне „Детско утро край Дунав”.
От 17.00 часа в пространството източно от сградата на Парка ще бъде даден стартът на кулинарното състезание „Беленска трапеза”. Уменията си в готварството, под погледа на шеф Лео Бианки, ще демонстрират десет отбора: НЧ „Изгрев 1927” – с. Кулина вода, НЧ „Развитие 1921” – с. Татари, НЧ „Петър Парчевич 1927” – с. Асеново, ДГ „Знаме на мира”, ДГ „Мечта”, миналогодишният победител – СУ „Димчо Дебелянов”, ЦОП-Белене, ОУ „Васил Левски”, „Дунавска перла” и отборът на Кмета. Жури ще оцени ястията по вкусови качества и презентация.

Концертната програма „Дунав пее и играе” е с начален час 18.00 часа. На сцената пред Посетителския център на ПП „Персина” ще се представят самодейците Емилия Велчева и Румен Димитров от читалището в село Асеново, Танцов състав „Нашенци” – Белене, с ръководител Светослав Врайков и Клуб за народни танци „Весело хоро” – с. Деков, с ръководител Нашата Георгиева.
Гост-изпълнители на празника са Тодор Върбанов, дъщеря му Поли Петрова и Кичка Бодурова. На сцената ще са от 19.00 часа.
На 30 юни юлското утро ще бъде очаквано край брега на река Дунав от жители и гости на Белене с рок групите „Seven Hills”, „Project five”, „Frankie Frankenstyle” и DJ Bukata. Начало – 20.00 часа.

Ралица Господинова

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...