Акценти
Начало / Общество / Китайци пътуват от Шанхай до Плевен за пчеларското изложение

Китайци пътуват от Шанхай до Плевен за пчеларското изложение

Шу Лианбао е бизнесмен от Шанхай, който за четвърта поредна година по това време през февруари пътува от далечен Китай до Плевен, специално за да се включи в пчеларското изложение. На щанда ме може да намерите всякакви играчки и дребни артикули с форма на пчели – часовници, касички, светещи значки, дори костюми на малките хвъркати.

Шу Лианбао разказва /с помощта на Цай Чуен, който за две години научил български език в Китай/, че плевенското изложение им предлага много добри шансове за бизнес. И типично по източен маниер, с лек поклон благодари за предоставените възможности. Фирмата има офис в София, но магазини нямат, затова идват специално за изложението. Произвеждат сувенири и играчки, които поръчват на други заводи в Китай и след това докарват тук.

Преди години Шу потърсил информация в интернет и научил, че в Плевен се провежда пчеларско изложение-догоаряне. Осъществил контакт с организаторите, получил в отговор и покана и дошъл. Признава, че харесва нашенците, които определя като много приятни. Благодарение на изложението, той се запознал с много българи от 2009 год. насам и се разбира добре с тях. Не знае други китайци да имат подобен на неговия бизнес у нас – не защото не искат, имат интерес, но не знаят как да дойдат в България и да развиват дейността си.

„Опитвал съм български мед и много ми харесва, много е вкусен. Няма голяма разлика между двата. В Китай се яде много, много мед, ежедневно. Ползваме го като заместител на захарта, а понякога и готвим с него”, разказва Цай Чуен.

А по повод на настъпващата според китайците Нова година – на черната водна змия, Шу Лианбао пожела на всички здраве, късмет и усмивки.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...