Акценти
Начало / Крими / Един загинал и един пострадал при пожари през януари

Един загинал и един пострадал при пожари през януари

Един човек е загинал при пожар, станал през месец януари, друг е пострадал, обобщиха данните от изминалия месец за дейността на служителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен. Добрата новина е, че близо два пъти е намалял общият брой на произшествията.

През месец януари 2013 год. служителите от Районните служби и група „Спасителна дейност” са взели участие в ликвидирането на 55 произшествия срещу 90 за същия период на 2012 год. 22 от пожарите са завършили без нанесени материални загуби, 17 – със, 15 са били аварийно-спасителните дейности, помощни операции и дежурства. Регистрирано е и едно лъжливо повикване срещу три за януари 2012 год.
Анализът на данните сочи, че най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отрасъла жилищно стопанство, а най-често пожарите са причинени от късо съединение и строителна неизправност.

През миналия месец възрастна жена загина при пожар в къща в Червен бряг, съпругът й пострада тежко и беше откаран с изгаряния и опасност за живота в Университетската болница в Плевен. Причина за фаталния инцидент се оказа неправилно боравене с печка на твърдо гориво.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...