Начало / Общество / Картички уникати творят безработни жени

Картички уникати творят безработни жени

ново лого проект Ваньова

Красиви картички, кутии за подаръци, албуми за снимки са изработили група безработни жени от Плевен, включени в проекта “Развитие на механизъм за самопомощ и трудова реализация, чрез изграждане на умения  в приложни изкуства”, който Сдружение “Център за европейско развитие и квалификация“ – Плевен, реализира  в партньорство със Сдружение на директорите на самостоятелни ученически общежития в България – Ловеч, и Народно читалище “Пробуда 1928″  – село Малчика, община Левски.

IMG_8381проект ваньова

В продължение на два месеца жените овладяваха различни техники за декорация – декопаж, плъстене, а на финала  под вещото ръководство на Илка Петкова, лектор по приложни изкуства, жените откриха и тайните на декорацията с хартия.

Всичко изработено от тях ще бъде подредено в изложба, открита за предстоящите празници. Такива изложби ще бъдат подредени още в Левски, Ловеч  и село Малчика, където са другите сформирани групи по проекта.

Желанието на участниците в курса да се научат да изработват уникати е огромно и всички се справят много добре, коментира Илка Петкова. В групата  имат  и едно момче, което е сред най-усърдните в овладяването на майсторството на ръчно изработените картички и кутии за подаръци.

IMG_8387проект ваньова

Проектът ще продължи  със семинар през месец май, когато участниците от всички групи в Плевен, Левски, Ловеч и село Мечка ще направят презентации на дейностите си. Целта е да дадат своята оценка за това колко полезно е било за тях участието в проекта, обясни Ваня Ваньова, проектен мениджър.

До края на проекта предстои да бъде проведен и едноседмичен курс, на който курсистите ще се обучат да изготвят бизнес планове. Не малко от тях вече се замислят да развият наученото по време на обучението в собствен бизнес и  този курс по предприемачество ще е много полезен за тях, каза Ваньова.

IMG_8384проект ваньова

IMG_8383проект ваньова

Проектът BG05/816 “Развитие на механизъм за самопомощ и трудова реализация, чрез изграждане на умения  в приложни изкуства”  се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.  www.ngogrants.bg.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение “Център за европейско развитие и квалификация” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.

 

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...