Акценти
Начало / Общество / Кариерен форум за ученици се провежда днес в Плевен

Кариерен форум за ученици се провежда днес в Плевен

При голям интерес днес в зала „Плевен” на Областна администрация в града се провежда кариерен форум за ученици. Организатори на събитието са Сдружение „Завод за идеи” и Уебрика ИТ академия.

В 30-минутни презентации професионалисти от различни сектори – лекари, архитекти, финансисти, програмисти, адвокати, дизайнери, предприемачи ще разкажат за своето кариерно развитие.

Форумът беше открит от Георги Прусийски от Уебрика ИТ академия. След което аудиторията беше грабната от разказа на д-р Весела Томова – кардиолог, началник Вътрешно отделение, МБАЛ „Св. Марина“ – Плевен. Тя сподели за трудните избори, пред които е била изправяна в професията си, за това, което е спечелила и това, което  й е отнело тази професия.

IMG_2755проф. томов

„Медицината и новите технологии – настояще или бъдеще” пък беше темата на проф. д-р Славчо Томов, акушер-гинеколог и онколог, Ректор на Медицински университет – Плевен.

Форумът ще продължи до 18 часа днес. Предстоят презентации на младия архитект Стефан Шекеров, на адвокат Валя Петкова, дизайнерът Алекс Токмакчиев, маркетинг мениджъра Симона Попова и други.

Ще бъде представена и програмата „Европейска програма Еразмус за млади предприемачи”, която дава възможност на млади предприемачи или скоро стартирали своя бизнес хора, да получат добри практически съвети и опит. Идеята е желаещите младежи да отидат в чужбина за период от 1 до 6 месеца и да погостуват на успели мениджъри на компании от другите 37 държави, включени  в програмата. Начинаещите предприемачи получават финансова подкрепа за осъществяване на обмена на опит.

IMG_2752форум кариери

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...