Акценти
Начало / Последни новини / Каратистите на „Спартак“ се представиха отлично на нестандартен турнир

Каратистите на „Спартак“ се представиха отлично на нестандартен турнир

Карате турнир с нестандартен регламент се проведе в Плевен на 14 юни. Турнирът по карате „Супершампион Купа Плевен„ бе за деца и юноши/девойки от 10 до 17 г., а за участие в него бяха поканени състезатели с постижения от национални и международни първенства, които се бориха за титлата Супершампион в 4 възрастови групи в дисциплината Кумите, което е двубой с реален противник.
Състезанието беше тържествено открито от главния експерт по спорт към Министерството на спорта г-н Атанас Кършев и експерта по спорт към Община Плевен г-жа Таня Митранова. Състезанието се проведе със съдействието на Община Плевен и чрез любезното домакинство на Карате клуб „Спартак“.
Регламентът на турнира беше нетипичен за състезанията по карате, провеждани в България – състезателите се състезаваха всеки срещу всеки. Всеки състезател успя да реализира потенциала си в 4 двубоя, а за крайното класиране се зачитаха броя на победите от всички изиграни срещи.
Състезателите на Карате клуб „Спартак“ се представиха отлично. При 10-11 г. момчета Супершампион стана Никола Чонов от карате клуб „Спартак“ с 4 победи от 4 двубоя. На третото място се класира неговият съотборник Ивайло Монов, който е на 9 г., но направи много добри срещи при по-големите. Във същата възраст при момичетата Гергана Атанасова след 3 победи спечели титлата и се класира първа.
При 12-13 г. юноши в лека и тежка категория Супершампионските титли отново станаха притежание на състезатели от „Спартак“ – това са Станислав Добрев, ученик в Спортното училище и Борислав Начев, и двамата с 4 убедителни победи. На 4 място при тежките се класира Николай Иванов.
Титлата при 12-13 годишните девойки също е плевенска – на Натали Йонкова, която надви и в трите срещи и се класира първа в групата си. Трето място зае съотборничката й Елка Панайотова. И двете момичета са ученички в Спортното училище.
На първото място при 14-15 годишните юноши се класира състезателят на „Ипон“ Калоян Василев. Втори се класира Тодор Тодоров – клуб „Спартак“, а трети в категорията е отново състезател на клуба – това е Марк Томов. При по-тежките Ивайло Боев от „Спартак“, зае третото място, а шампион в категорията стана Михаил Ринков от клуб „Ипон“.
Девойките на клуба при 14-15 г. се класираха съответно: на второто място Ива Кръстева, четвърто място за Петя Николова и пето място за Диана Каменова. В групата шампионка стана Александра Александрова от клуб „Овърфайт“.
И при най- големите – 16-17 г. юноши, в леката категория Супершампион стана Кристиян Петракиев, ученик в Спортното училище. Марк Томов, който се състезава и при по-големите се класира на втора позиция, а на третото място е Стефан Попов – отново състезател на „Спартак“. В тежката категория Супершампион стана Илиян Илиев от „Ипон“, а плевенският представител Калин Стефанов се класира на трето място.
Класирали се състезатели бяха наградени от г-жа Таня Митранова, а Супершампионите освен диплом и медал, получиха и по една красива статуетка.

Следваща Предишна
Класиране 10-11 г. момичета
Класиране момчета 10-11 г.
Класиране юноши 12-13 г.- лека категория
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...