Акценти
Начало / Последни новини / Каратеките от „Спартак 14” записаха изключителни постижения в края на сезона

Каратеките от „Спартак 14” записаха изключителни постижения в края на сезона

Плевенските шотокан състезатели от клуб „Спартак 14” спечелиха над 100 медала в последните две важни състезания от календара на Българската шотокан карате-до федерация – Турнира за Купа Пазарджик (19 май) и Националната купа по шотокан за 2019 г. на 1 и 2 юни в Габрово.

В двете състезания взеха участие 44 състезатели от клуба, които спечелиха общо 107 медала. В Пазарджик плевенските каратеки се окичиха с 15 златни, 20 сребърни и 30 бронзови медала, а в Габрово – с 13 златни, 10 сребърни и 19 бронзови медала.

„Този общ брой от 107 медала само от две състезания говори за качеството на подготовка на състезателите ни от всички възрасти и във всички дисциплини”, коментира старши- треньорът на клуба Милена Кирниколова. „ Не правим подбор, когато приемаме децата да тренират при нас – просто се възпозваме от качествата им и ги развиваме не само като спортисти, а и като личности. Нашите състезатели са и отлични ученици, а също така и за пример с поведението си в обществото”, допълни Кирниколова.

В тези състезания състезателите на „Спартак 14” са имали сериазна конкуренция.  В Пазарджик са участвали 317 състезатели от 12 клуба, а в Габрово – 328 състезатели от 18 клуба.

С няколко златни отличия от двата турнира са: Тихомир Тодоров, Елка Панайотова, Мариян Тодоров, Габриел Рупчански, Илхан Василев, Натали Йонкова – ученици в Спортно училище Плевен с личен треньор Маринела Петрова;  София Калчева с треньор шампионката на клуба от близкото минало Бетина Кисьова, Мирела Йолова, Йонан Михайлов, Дариан Абди, Кристиян Костов, Красимира Илиева, Виктор Павлов, Ален Филипов, Християн Спиридонов, Станислав и Петър Станчеви, Денислав Трифонов, Васил Брайков и Никола Чонов. Изключително добро представяне в Пазарджик направиха и децата от групата на Боряна Илиева, която също е  изявена бивша състезателка в дисциплината кумите.  Сребърните и бронзовите ни медалисти са изключително много и също заслужават адмирации, отбеляза Милена Кирниколова.

Ежегодно Клуба организира и Клубно първенство за децата от 4 до 12 г. Тази година то ще се проведе на 8 и 9 юни в залата на клуба и в него ще вземат участие 105 деца.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...