Акценти
Начало / Общество / Капсула на времето ще пази послание в следващите 50 години

Капсула на времето ще пази послание в следващите 50 години

жени ГЕРБ

Капсула на времето ще бъде поставена от представителките на Жени ГЕРБ в Плевен, информира областният ръководител на местната структура Даниела Гонкова. Това ще се случи на 6 април, от 13 часа, когато ще бъдат засадени около 20 върбови дръвчета до новия път на площад „Иван Миндиликов“. Капсулата на времето ще бъде поставена под една от върбичките, която ще бъде осветена предварително. Дамите планират капсулата да бъде отворена на 18 април 2065 година. Преди да бъде поставена капсулата нейното послание ще стане публично достояние, след което то ще бъде съхранено за идното поколение.

Представителките на Жени ГЕРБ не скриха, че изборът на върбата за дърво, което да бъде засадено, не е никак случаен. Този вид дърво се смята за символ на женското начало, а от друга страна – то пази от уроки.

Друга инициатива, която предвиждат да осъществят дамите около Великден, е свързана с Международния ден за опазване на паметниците на културата. По традиция представителките на местната структура ще се заемат с почистването на Скобелев парк и района около Панорамата. Денят, определен за това, е 18 април. Групата ще тръгне в 10:30 часа от Художествена галерия „Илия Бешков”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...