Начало / Образование / Канят ученици да покажат в  конкурс как виждат Европа без стени

Канят ученици да покажат в  конкурс как виждат Европа без стени

Плевенското сдружение „Учебна работилница Европа” кани младите граждани да представят своите визии за една либерална и хуманна Европа, като участват в конкурса „Толерантна Европа без граници”. Конкурс ще се проведе в два раздела: за снимка/фотоколаж или рисунка и за есе на тема „Толерантна Европа без граници”.

В конкурса могат да участват ученици при следните възрастови ограничения: за снимка/фотоколаж или рисунка – всички ученици от V до XII клас, включително; за есе – ученици от IX до XII клас.

Сроковете за изпращане на творбите са: За снимки/фотоколажи и рисунки – 15 април 2018 г.: на място или по пощата на адрес: Плевен 5800, ул. „Александър Стамболийски” 1, офис 302, Учебна работилница Европа, за конкурса. За есетата – 20 април 2018 г., на адрес [email protected].

Всички творби ще се оценяват от тричленна комисия.

Ще бъдат връчени награди в двете категории – ваучери за книги,като участниците в конкурса за снимка/фотоколаж или рисунка ще бъдат разделени в две възрастови групи – първа – от V до VIII клас, и втора – от IX до XII клас.

Победителите ще бъдат обявени и наградени в художествена галерия „Илия Бешков” на 8 май 2018 г., от 16:30 часа, когато ще бъдат показани снимки на немския фотограф Юрген Ритер, който е заснел цялата 1 400 км вътрешна граница на Германия отпреди и след обединението, включително Берлинската стена, съпоставяйки как е изглеждало тогава и днес.

 Отличеното с първа награда есе ще бъде прочетено пред присъстващите и ще бъде акцент на форума.

Пълният регламент за конкурса можете да намерите на адрес: http://lernwerkstatt-bg.eu/mauer.php, http://lernwerkstatt-bg.eu/news.php.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...