Акценти
Начало / Култура / Канят плевенски таланти за участие в национален конкурс на тема: „Роди се дете, Син ни се даде“

Канят плевенски таланти за участие в национален конкурс на тема: „Роди се дете, Син ни се даде“

Сдружение „Шанс чрез умения“ и списание „Щъркел“ обявяват Първи национален ученически конкурс за разказ, стихотворение, есе, рисунка и произведение на приложното изкуство на тема: „Роди се дете, Син ни се даде“ посветен на Рождество Христово.

В конкурса могат да участват всички български деца и младежи до 18 годишна възраст от страната и чужбина или пребиваващи на територията на България. При желание, творбата може да бъде изпратена на чужд език, придружена с превод на български език.

Конкурсът се провежда в три възрастови групи: първа група: от от 5 до 10 години, втора група: от 11 до 14 години и трета група: от 15 до 18 години

Материалите се изпращат в електронен вид, рисунките и произведенията на приложното изкуство – като снимки с отлично качество и висока резолюция, на адрес: [email protected].

Изпратените творби ще бъдат публикувани в списание „Щъркел“. Най-добрите ще бъдат наградени с предметни награди. Краен срок: 5 декември 2016 г.

Отчитането на конкурса ще се състои на 12 декември от 18.00 часа в Чешкия център – София, ул. „Георги С. Раковски“ 100. Събитието ще бъде съпроводено с литературно четене и изложба.

Всеки участник трябва да попълни Апликационна форма и съдържащата се в нея декларация – да я разпечата, подпише, сканира и изпрати обратно на посочения мейл адрес, заедно с творбата на участника и негови 5 любими снимки, необходими за представянето му в списание „Щъркел“.

Партньори на Сдружение „Шанс чрез умения“ са: Сдружение „Обединение Светилник България“, Фондация „КУЗМАНОВ“, АРДУС и Фондация за информационен обмен и обслужване на слепи и инвалиди „Равностойно партньорство” – София.

 Информация за апликационна форма ТУК.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...